MVT Gevelrenovatie is de specialist in het

Impregneren van Gevels

Waarom je gevel impregneren, bergen op zoom?

Waterdicht maken van bakstenen gevel word vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Er zijn veel verschillende oorzaken van vocht in de muur. Denkt u hierbij aan:

  • Optrekkend vocht
  • Vocht van buitenaf
  • Slechte voegen
  • Kapotte stenen

Als de buitenmuren geen gebreken hebben dan heeft het impregneren pas echt zin. Het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt diep door in de stenen en zorgt ervoor dat deze geen vocht meer kunnen opnemen. De poriën van de muur worden door het impregneermiddel geheel gevuld waardoor het niet meer mogelijk is dat vocht van buitenaf naar binnen trekt. Impregneren heeft de volgende doeleindes:

  • De gevel word schimmelwerend
  • De gevel waterafstotend maken
  • De buiten muren worden graffiti werend
  • De buitenmuren blijven langer schoon en zijn makkelijk te reinigen door midden van een hogedrukspuit.

Gevel stralen

Voordat u uw gevel laat impregneren ( waterafstotend laat maken ) zal de gevel eerst gestraald of gereinigd moeten worden. Als de gevel compleet is gereinigd dan zal de impregneerlaag goed blijven hechten aan de stenen van uw gevel. Als u de muren niet goed reinigt dan zal er vuil tussen de impregneer laag blijven zitten en zal u niet het gewenste waterdichte eindresultaat behalen.

Bij het laten stralen van een buitenmuur zal er een laagje van de huidige gevelstenen verwijderd worden. Na het stralen van een gevel ziet uw buitengevel er weer als nieuw uit. In sommige gevallen kan het zo wezen dat er na het stralen ook opnieuw gevoegd moet worden.

Zowel voor een gevelreiniging als het impregneren van de buitenmuren is het verstandig een vakman in te schakelen. Uiteraard wilt u van te voren weten waar u aan toe bent als we het hebben over de kosten.

Vraag daarom geheel vrijblijvend een offerte aan zodat wij u een prijsoverzicht kunnen mailen en u de prijzen kunt gaan vergelijken met andere bedrijven. Op deze manier zal u altijd besparen op de kosten!
gevel-impregneren

Wat is impregneren?

Om uit te leggen wat impregneren inhoud kunt u het vergelijken met het doordringen van een waterdichte coating op het materiaal van uw gevel. Door het impregneren van uw gevel heeft het water of vocht geen kans meer om in te trekken en uw gevel zal geheel waterafstotend zijn. Dit is uiteraard zeer belangrijk omdat water veel schade kan toebrengen aan uw huis als deze niet goed genoeg verdampt.

Door een slechte verdamping kan een muur gaan slijten of het water in de muur bevriezen. Bij het impregneren van een gevel zal het gespoten beschermlaagje er voor zorgen dat de stenen worden opgevuld, en het water en vuil niet kunnen hechten aan de gevelstenen, of erger nog: naar binnen kan trekken.

De muren zijn compleet waterafstotend en de buitengevels zullen veel langer mooi blijven. Geen vochtige muren meer dus. De ervaring met hydrofoberen zijn dan ook echt perfect!

Voordelen van impregneren

Buiten dat uw gevel vuil en waterafstotend is geworden door het impregneren heeft het laten impregneren van uw buitengevel nog veel meer voordelen. We zullen deze voorbeelden is op een rijtje zetten voor u:

  • Brandwerend
  • Geen kans op vorstschade
  • Muren blijven schoon
  • Minder onderhoud aan uw buitenmuren
  • Na verloop van tijd moet het impregneren herhaald worden

Als u uw gevel waterdicht laat maken dan zal dit u een hoop voordelen opleveren. Wel is waar dat het hoofddoel een wand waterafstotend maken is levert het nog meer voordelen op. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat er geen schimmelvorming komt en beschermt ook tegen vorstschade en geeft een goede brandwerende bescherming.

Zo zal uw woning dus veiliger en schoner blijven. Mocht u uw woning willen laten reinigen dan zal dit door het geplaatste impregneermiddel een stuk makkelijker afgaan. Het vuil, verfresten en graffiti zijn simpel weg zeer snel te verwijderen omdat deze slechts niet zullen hechten.

Nadelen van impregneren

Een gevel impregneren kan mogelijk ook nadelige gevolgen hebben. Een aantal van deze mogelijke nadelen zijn:

  • De muren verliezen hun ventilerende mogelijkheid
  • Het kan er toe leiden dat er binnen meer vocht wordt vastgehouden
  • Het is alleen mogelijk op een wand zonder scheuren en poreuze voegen. Wanneer eerst een gevelrenovatie uitgevoerd moet worden kan het een kostbare klus worden.

Of er in uw situatie sprake is van of risico is op bovenstaande nadelen kunnen wij op locatie bepalen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij hier goed zicht op.

Gevel impregneren na voegen van muren

Als u uw buitenmuren opnieuw wilt laten voegen omdat de huidige voegen gebreken veroorzaken dan is het verstandig om na het opnieuw voegen van de gevel meteen de gehele gevel te laten impregneren. U bent er dan zeker van dan uw gevels waterdicht zijn en u slaat met de kostprijs 2 vliegen in een klap.
gevel-impregneren

Reinigen, voegen en impregneren

Wanneer mensen ervoor kiezen om de gevel te impregneren zal de buitengevel ten eerste schoon moeten zijn. Ook is het verstandig om er voor te zorgen dat de buitenmuur in topconditie is wanneer deze geïmpregneerd gaat worden.

Dit is dan ook direct de reden dat bij het impregneren van een gevel vaak wordt gekozen voor, reinigen, voegen en vervolgens impregneren. We kunnen al deze werkzaamheden voor u uitvoeren en dat voor zeer goedkope prijzen.

geschilderde buitenmuur impregneren

Vaak krijgen we de vraag of het mogelijk is om een geschilder buitengevel te impregneren. Het antwoord hierop is ja. Een gevel impregneren kan prima als deze geschild is. Sterker nog: de verflaag zal extra beschermd worden wanneer deze gehybrofobeerd is. We raden daarom ook vaak aan om de gevel te impregneren net nadat de buitenmuur geverfd is.

Andersom is het trouwens niet mogelijk. Schilderen over een geïmpregneerde muur heen is niet mogelijk. De verf zal namelijk niet pakken.

De naam Bergen op Zoom kent een aantal verklaringen, waaronder die van bergen als haven of verwijzend naar de hoogteverschillen door de ligging op de Brabantse Wal, en het woord Zoom als de rand van de Brabantse Wal, dan wel afkomstig van het woord soma, dat moeras betekent. Met het -later gegraven- vaartje de Zoom heeft de naam niets te maken.